De ideale huiswerkmiddag in 7 stappen

Je komt na een lange dag school thuis en je hebt een berg huiswerk te doen voor de dag erna. Welke stappen moet je nemen om deze berg huiswerk op een zo goed mogelijke manier weg te werken?

 

1. Eet en drink iets

Neem nadat je uit school komt een momentje van rust om iets te eten en te drinken.
Dit is belangrijk, want met een lege maag kan je niet fijn werken.

 

2. Prettige studie omgeving

Zorg dat je op een plek zit met voldoende licht, aangename temperatuur en weinig lawaai. Het is belangrijk dat de tafel waaraan je zit opgeruimd is, zodat je goed overzicht hebt. Hou je boeken bij de hand die je nodig hebt voor je huiswerk.

 

3. Telefoon weg!

Als je telefoon op tafel ligt is het erg verleidelijk om even een appje te sturen of je facebook te checken. Leg je telefoon dus weg en zet ‘m op stil, zodat je niet afgeleid wordt.

 

4. Maak een planning

Maak een planning voor wat je die middag wil doen en hoeveel tijd je per vak wil besteden. Een planning is belangrijk, want hiermee zorg je ervoor dat al je huiswerk aan bod komt en op tijd af is. Lees hier meer in ons andere blog over een goede planning maken. Daarnaast geeft het jezelf ook een goed overzicht van wat je moet doen en hoever je bent.

 

5. Eerst leerwerk, dan maakwerk

Start met het belangrijkste leerwerk voor de volgende dag en maak daarna je maakwerk. Deze volgorde is belangrijk want aan het begin van een middag heb je nog meer concentratie dan aan het einde van de middag. Deze concentratie kan je dus goed gebruiken bij het leren voor een toets.

 

6. Neem tussendoor pauze

Plan eventueel halverwege een pauze in. Dit is handig, want dan kan je je na de break weer helemaal concentreren.

 

7. Tas inpakken

Pak je tas alvast in voor de volgende dag. Als je hier de tijd voor neemt weet je zeker dat je alle spullen mee hebt en kom je in de klas niet voor verrassingen te staan.

 

8. Klaar is Kees!

 

Misschien zijn deze blog artikelen ook interessant:

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + zeventien =