Groep 6 over Studie Nanny at Home

Mijn naam is Agaat en ik ben de Studie Nanny bij een groep dames uit groep 6! Het is een super leuke groep en de meiden pakken alles heel snel op. Ik was heel erg benieuwd naar hun mening over Studie Nanny at Home en deze reacties kregen we terug van de meiden:

Lisa:

Het is leuk om samen met vriendinnen te zijn en het werk vind ik leuk. Het leukste vond ik dat we zelf een krant gingen maken! De studie nanny vind ik lief en ze kan goed uitleggen!

Emma:

Ik vind studie nanny leuk, omdat je veel leert en ik zit met mijn vriendinnen. Je gaat altijd eerst in je agenda schrijven en dan huiswerk maken. Daarna hebben we koekjes gebakken en moesten we de volgorde bedenken en samenwerken. Op het einde mag je kleuren of een spelletje doen. Het is bij iemand thuis en het is tot zes uur en de juf is heel aardig.

Misschien is het wel leuk om uit te leggen dat bijvoorbeeld de krant zelf maken en de koekjes bakken, behoren tot onze funworkshops. Voor deze groep 6 meiden is het heel belangrijk om spelenderwijs ze te laten leren leren. En wij doen dit doormiddel van bijvoorbeeld koekjes bakken. Want tijdens koekjes bakken moet er namelijk eerst een goede planning worden gemaakt. Je kan niet zomaar beginnen met koekjes bakken, dan krijg je een puinhoop. Ze moeten leren welke ingrediënten ze nodig hebben, wat heeft prioriteit en waar moeten ze als eerste mee beginnen, wie doet wat. Ze moeten dus samenwerken in een groep en ook de taken verdelen. En ze moeten kijken hoeveel tijd ze nodig hebben om de koekjes te bakken. Wij noemen dit funworkshops en zo leren ze spelenderwijs leren leren!