Hoe herken je kwaliteit in een oerwoud aan studiebegeleiding?

Stel: je zoekt hulp voor één van je kinderen. Je googelt wat op huiswerkbegeleiding en zie daar: een hele rits aan instituten die je kind kunnen helpen. Hoe herken je dan kwaliteit?

Laten we beginnen met wat is studiebegeleiding. Het is geen huiswerkklas of huiswerkclub. Het is niet alleen een rustige werkplek voor je kind. Het gaat om veel meer dan dat: we hebben het over begeleiding en dat vraagt om een goede coach. Wie kan doceren hoeft nog geen goede coach te zijn. Bij begeleiden gaat het aan de ene kant om kennisoverdracht van de één naar de ander, het kind. Maar elk kind is gelukkig anders. Hét grote verschil tussen huiswerkclubjes of lokaaltjes en studiebegeleidingsinstituten is de aandacht voor studievaardigheden.

Om studievaardigheden goed te kunnen overdragen naar het kind dan is een gedegen opleiding met kennis over kinderen van essentieel belang.

Wil je de kennis daarover goed overdragen van de deskundige naar het kind dan speelt een gedegen opleiding met kennis over kinderen een belangrijke rol.

Studiebegeleiding is geen snackbar, waar je wat weg hapt. Zo geconsumeerd, zo verteerd. Nee, het is een menu dat je met zorg uitkiest omdat je je kind het beste gunt.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vier =