Wat is Remedial Teaching en wanneer is het wat voor uw kind?

De schoolprestaties van uw kind zijn een veel besproken onderwerp op school. Iedere periode maken leerlingen toetsen en worden resultaten bekeken en de voortgang gemonitord. Maar niet ieder kind vindt het even makkelijk op school. Sommige kinderen hebben daarom extra begeleiding nodig die voor het kind wel werkt. Om die reden kan door een leerkracht geadviseerd worden om Remedial Teaching aan te vragen. Maar wat houdt dat dan precies in? En wanneer is het wat voor uw kind?

 

Wat is Remedial Teaching?

Remedial Teaching wil zeggen dat uw kind professionele en didactische hulp krijgt, wanneer het leerproces van uw kind niet volgens verwachting verloopt. Een remedial teacher, geeft een leerling extra aandacht dat het nodig heeft, om weer te gaan bloeien en de resultaten te behalen die hij/zij in zich heeft. Om die reden is het belangrijk dat er individuele begeleiding geboden wordt, zodat uw kind de ondersteuning krijgt die nodig is.

 

Twee vormen van Remedial Teaching

De eerste is Remedial Teaching binnen het reguliere onderwijs. Hierbij wordt door een leerkracht extra hulp geboden aan de leerling, zodat hij/zij achterstand kan inhalen en vakken kan bijwerken. Leerkrachten die hiervoor een opleiding hebben gedaan, begeleiden leerlingen dan op school.

De tweede mogelijkheid is om Remedial Teaching bij een externe partij te volgen. Dit kan een uitkomst bieden wanneer er op school geen Remedial Teaching lessen aangeboden worden.

Wanneer is het wat voor uw kind?

Is er sprake van een vakinhoudelijke achterstand? Bijvoorbeeld met het begrijpen van taal, rekenen en lezen? Heeft uw kind hulp op maat nodig? Vindt uw kind individuele begeleiding prettig? Is het belangrijk er voor te zorgen dat uw kind op school kan blijven? Dan kan Remedial Teaching in uitkomst voor uw kind zijn, waarbij er handelingsgericht wordt gewerkt en er ruimte is voor signalering, diagnostisering, remediering en een eindevaluatie.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =