Kerstvakantie: tijd voor leuke dingen (en een beetje voor school)

Het einde van het jaar is in zicht. Een welverdiende kerstvakantie komt eraan met allemaal feestdagen. Vaak wordt hier begin december al naar uit gekeken. Naast de diners, kerstliederen en het vuurwerk is het ook handig om te kijken wat er aan school gedaan kan worden! Wellicht moeten er achterstanden weggewerkt worden of kan de toetsweek van na de vakantie al voorbereid worden. De kerstvakantie is hier een uitstekend moment voor.

Tijd slim inplannen

Aangezien het vakantie is hoef je niet naar school te gaan. Je hoeft je niet druk te maken over huiswerk voor de volgende dag. Het is daarom heel slim om je vrije dagen te gebruiken om vooruit te kijken of dingen in te halen voor school. Plan een paar momenten in de vakantie in waarop je gaat werken aan school, zodat je daarnaast genoeg tijd hebt voor leuke dingen. Na de vakantie loop je dan met je schoolwerk helemaal bij of zelfs vóór, wie wil dat nou niet?

Achterstanden wegwerken

Mocht je een onderwerp van biologie totaal niet begrijpen, kan je even wat uurtjes hieraan besteden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door uitleg op te zoeken op internet of de lesstof nog eens door te lezen. Voor vakken zoals wiskunde of economie heb je de tijd om extra opgaven te maken en op deze manier te oefenen met de stof. Over onderwerpen van geschiedenis of aardrijkskunde heb je tijd om informatieve filmpjes op te zoeken en te kijken. Eventueel kan je een vriend(in), broer/zus of buurvrouw vragen om samen eens naar je huiswerkopdrachten te kijken, zodat diegene je kan helpen en dingen kan uitleggen. Als de vakantie voorbij is loop je weer gelijk met de stof in de klas en kan je gewoon meteen verder waar je was gebleven.

Vooruit werken

Ook heb je tijd om alvast samenvattingen of mindmaps te maken, zodat je deze alvast klaar hebt zodra de toets eraan komt. Dit scheelt je werk na de vakantie, aangezien je dan weer iedere dag huiswerk te doen hebt. Of je gaat dat ene werkstuk wat gepland is in februari alvast voorbereiden. Als je hier op een ochtend even twee uurtjes mee bezig bent, heb je alsnog de hele middag vrij om te gaan schaatsen met je vrienden of een leuke film te kijken! Op deze manier heb je toch veel leuke dingen gedaan in de vakantie en heb je het minder druk na de vakantie als de school weer begint.

 

Misschien zijn deze blog artikelen ook interessant:

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − 3 =