Leren met ‘het nieuwe leren’

Het onderwijsconcept ‘het nieuwe leren’ wordt op steeds meer Nederlandse scholen ingevoerd, omdat er behoefte is aan vernieuwing van het bestaande onderwijssysteem. Dit kan bij leerlingen echter leiden tot moeite met het bijblijven op school, met als resultaat dalende resultaten. Maar wat is dat nieuwe leren en hoe kunnen leerlingen hiermee omgaan?

 

Het nieuwe leren

Bij het nieuwe leren is er geen sprake meer van een leerkracht die kennis verstrekt, die een leerling in zijn hoofd moet stampen, om vervolgens getoetst te worden. De persoonlijke ontwikkeling van de leerling komt centraal te staan, waarbij de leerling als een coach begeleiding biedt. Het principe is dat een leerling zijn eigen interesses volgt bij het leren. Het gaat er dan ook niet om welke kennis de leerling leert, maar hóe hij zich de kennis eigen maakt en gebruikt. Leraren zijn niet langer enkel ‘kennisverstrekkers’, maar begeleiden de leerlingen als een coach. Er wordt bij deze vorm van leren dan ook veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van leerlingen verwacht. Ze moeten zelf plannen wanneer zij wat gaan maken en leren, de docent is hierbij enkel ondersteunend. En dat is waar het bij veel leerlingen mis gaat.

 

Moeite met aanpassen

Niet elke leerling kan zich meteen aanpassen aan de nieuwe manier van leren. Ze weten niet hoe ze al hun huis- en leerwerk moeten inplannen en weten niet hoe ze dit werk handig kunnen aanpakken, omdat ze over onvoldoende studievaardigheden beschikken. Daarnaast is er niet altijd voldoende individuele aandacht voor elke leerling, terwijl ze zich mogelijk met wat extra ondersteuning wel kunnen aanpassen aan het nieuwe leren.

 

Studiecoaching van Studie Nanny/Coach at Home

Deze ondersteuning kan bijvoorbeeld gegeven worden door een studie coach/nanny van Studie Nanny/Coach at Home en is geschikt voor leerlingen vanaf groep 5 tot aan het examenjaar. Deze studiecoach/nanny helpt leerlingen bij het ‘leren leren’. Ze leren studievaardigheden aan, zodat ze het huis- en leerwerk op een handige en efficiënte manier aan kunnen pakken. Daarnaast leren de leerlingen hoe zij een haalbare planning kunnen maken, zodat ze niet achter raken.Lees hier meer over onze cursus leren leren.

De begeleiding vindt individueel of in groepjes van maximaal 6 leerlingen plaats, waardoor er voldoende aandacht is voor elke leerling. Het vindt één of meerdere middagen per week plaats en wordt aan huis gegeven, zodat de leerling(en) in de veilige thuisomgeving kunnen leren. De ouders worden via het online volgsysteem dagelijks op de hoogte gehouden van de voortgang van hun kind.

Studie Nanny/Coach at Home helpt het kind zo optimaal mogelijk te leren bij het nieuwe leren. Wilt u meer weten over Studie Nanny/Coach at Home of de inhoud van de begeleiding? Dat kunt u vinden op www.studienannyathome.nl.

 

Misschien zijn deze blog artikelen ook interessant voor jou:

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =