Leren studeren voor nu en later

In staat zijn om zelfstandig te studeren wordt steeds belangrijker in het onderwijs, nu scholen geleidelijk aan overstappen op het nieuwe leren. Dit gaat niet alle leerlingen even makkelijk af. Maar studeren kun je leren! Studie Nanny at Home helpt leerlingen leren studeren voor nu en later.

Een goede voorbereiding op het nieuwe leren start met een Studie Nanny at Home

Belangrijke vaardigheden bij studeren

Om goed en effectief zelfstandig te kunnen studeren moeten leerlingen over verschillende vaardigheden beschikken. Zo moeten ze zelfsturend zijn, zelf initiatief kunnen nemen, zelfdiscipline hebben en een groot verantwoordelijkheidsgevoel bezitten. Deze vaardigheden zijn de basis voor het zelfstandig kunnen inplannen van maak- en leerwerk, het creëren van structuur en het bepalen van de juiste manier om te leren voor toetsen. Dat klinkt allemaal behoorlijk veeleisend, dus het is niet zo vreemd dat veel leerlingen op een gegeven moment behoefte hebben aan wat extra ondersteuning en begeleiding bij het leren studeren.

Leren studeren voor nu en later

Studie Nanny at Home biedt professionele studiebegeleiding voor leerlingen vanaf groep 5 van de basisschool tot aan het examenjaar van de middelbare school. Onder begeleiding van een speciaal opgeleide Studie Nanny kunnen leerlingen leren studeren voor nu en later. Van de studievaardigheden die zij zich tijdens de studiebegeleiding eigen maken, hebben zij de rest van hun schoolcarrière profijt. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze hun huiswerk moeten inplannen, wat de meest effectieve manier is om voor toetsen te leren, en hoe ze een goede, overzichtelijke samenvatting kunnen maken.

De aanpak

De frequentie van de studiebegeleiding wordt aangepast aan de behoefte van de leerling. Zo kan er bijvoorbeeld begonnen worden met drie of vier middagen per week (na schooltijd), wat geleidelijk aan kan worden afgebouwd. Omdat de begeleiding individueel plaatsvind, of in groepjes van maximaal 6 leerlingen per Studie Nanny, is er volop ruimte voor individuele aandacht, iets dat leerlingen op school vaak niet voldoende krijgen. De Studie Nanny noteert het gemaakte schoolwerk en overige opmerkingen in het online leerlingvolgsysteem. Hierdoor blijft u altijd op de hoogte van de vorderingen.

Wilt u uw kind ook leren studeren voor nu en later?

Kijk dan hier voor meer informatie of neem telefonisch contact met ons op via 030-2740430. Wij staan u graag te woord!