Magister – Van papieren agenda naar digitale agenda

De ouderwetse agenda vol met huiswerk, krabbels en foto’s van klasgenoten, vrienden en vriendinnen verdwijnt. De digitale agenda Magister doet zijn intrede. Vooral de bijbehorende app is populair. Handig! Toch? Of kent deze digitale verandering ook nadelen?

 

Vergeet niet vooruit te kijken!

De digitale agenda laat per week per vak zien welke huiswerk er gemaakt moet worden. Toetsen staat vet gedrukt om extra op te vallen. Belangrijke opdrachten eveneens. Echter is het niet de computerversie die het aan populariteit wint. De Magister app op de telefoon is voor de meeste leerlingen net zo handig. De telefoon is toch altijd aanwezig dus die app is zo geopend. Per dag staan het huiswerk en de toetsen duidelijke genoteerd. Echter, doordat de app alleen maar per dag laat zien wat de bedoeling is, komt die ene moeilijke toets of die ene grote opdracht wel erg onverwacht!

Vergeet dus ook niet met regelmaat de computerversie van Magister te openen. Goed voorbereid je week in gaan scheelt een hoop stress en de kans op een goed resultaat wordt hiermee alleen maar groter.

 

Magister? Daar doe ik niet aan

Het is opvallend dat meerdere scholen inmiddels gebruik maken van Magister, maar dat niet iedere docent er volledig achter lijkt te staan. Waar de ene docent alles meteen in de digitale agenda noteert, geeft de ander het werk gewoon op tijdens de les. Aangezien deze laatst genoemde docent inmiddels een uitzondering is, heeft menig leerling geen papieren agenda meer en wordt het klassikaal opgegeven werk dus niet genoteerd. De kans is hiermee groot dat het werk vergeten wordt te maken. Dus misschien toch een kleine agenda aanschaffen voor deze uitzondering?

 

Oeps! Telefoon in de WC!

Aangezien vele leerlingen hun telefoon bijna altijd bij zich hebben, gaat het af en toe ook mis. Hij valt op de grond en het glas is gebroken of tijdens een toiletbezoek valt hij zo uit de broekzak de wc-pot in. Niet alleen zijn dan alle foto’s verloren gegaan en telefoonnummers maar ook het opgegeven huiswerk. Is er dan toevallig een computer in de buurt? Of was nu ook een papieren agenda toch wel handig geweest?

De digitale agenda kent een heleboel voordelen. Altijd het huiswerk bij de hand en je weet precies waar je aan toe bent. Toch kent deze nieuwe vorm ook een paar haken en ogen die niet over het hoofd gezien mogen worden!

Heb jij eigenlijk al precies door hoe je op de meest handige en effectieve manier gebruik kan maken van Magister?

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − 4 =