Zelfstandig leren studeren met Studie Nanny at Home

Zelfstandig kunnen studeren wordt steeds belangrijker in het Nederlands onderwijs. Sterker nog, het zou wel eens de belangrijkste vaardigheid kunnen zijn waar leerlingen over moeten beschikken. Het nieuwe leren vraagt dat leerlingen zelfsturend en ondernemend zijn en over een groot verantwoordelijkheidsgevoel beschikken. Maar wat als dit bij uw kind allemaal niet zo vanzelfsprekend is?

 

Zelfstandig studeren

Vroeger was het onderwijs een stuk simpeler: leerlingen gingen naar school, er werd kennis ingestampt door de leraren, en vervolgens werd die kennis getoetst. Tegenwoordig werkt het niet meer zo. Leraren zijn geen leraren meer, maar coaches of begeleiders. Het gaat niet meer om rijtjes stampen, maar om het vermogen om opgedane kennis toe te passen. Leerlingen moeten zelfstandig hun huiswerk inplannen, zelfstandig aan de slag gaan met opdrachten, en zelfstandig leren. Dat is heel veel verantwoordelijkheid, dus het is niet zo verwonderlijk dat veel leerlingen hier in meer of mindere mate moeite mee hebben.

 

Zelfstandig leren studeren met Studie Nanny at Home

Studie Nanny at Home biedt professionele studiebegeleiding voor leerlingen vanaf groep 5 van de basisschool tot aan het examenjaar van de middelbare school. Onder begeleiding van een speciaal opgeleide Studie Nanny leren de leerlingen hoe zij zelfstandig kunnen studeren. Hoe plan ik mijn huiswerk in? Hoe kan ik het beste leren voor een schriftelijke overhoring? Hoe maak ik een goede samenvatting? Dit zijn slechts een aantal vragen die bij de studiebegeleiding worden beantwoord.

 

De werkwijze

Het mooie aan Studie Nanny at Home is dat de studiebegeleiding wordt aangepast aan de behoefte van de leerling. Zo kan er bijvoorbeeld begonnen worden met drie of vier middagen per week, en dit kan geleidelijk aan worden afgebouwd. De studiebegeleiding kan individueel plaatsvinden, maar u kunt een Studie Nanny ook delen met bijvoorbeeld uw vrienden; in groepjes is er plaats voor maximaal zes leerlingen. De Studie Nanny noteert het gemaakte schoolwerk en overige opmerkingen in het online leerlingvolgsysteem, waardoor u als ouder goed op de hoogte blijft van de vorderingen.

 

Heeft u interesse in een Studie Nanny?

Wilt u graag meer weten over Studie Nanny at Home, of over hoe een Studie Nanny kan helpen om uw kind zelfstandig te leren studeren? Kijk dan op www.studienannyathome.nl!

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =